İçeriğe geç

Zılan Ne Demek

Kürtçe Zilan ne demek?

İşte merak edilen tüm detaylar. Zilan ismi Kürt kökenli bir isimdir. Zilan ismi yeniden doğuş anlamına gelir.

Zilan isminin kökeni nedir?

Zilan ismi Kürt kökenli olup “hayat” ve “yaşayan” anlamına gelir. Bu isim canlılık ve yaşam enerjisi ile özdeşleşmiştir.

Zilan Kur’an’da geçiyor mu?

ZİLAN İSMİ KURAN’DA GEÇİYOR MU? Zilan ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir ve ona Zilan denmesi caizdir.

Zişan ne demek?

Zişan ismi Arapça kökenli olup “şanlı, ünlü”, “asil, yüce” anlamlarına gelmektedir.

Rojda Kürtçe ne demek?

Rojda, “roj” ve “da” kelimelerinden oluşan Kürt kökenli kız ismidir. Roj, “güneş” anlamına gelir ve da, “danin” fiilinin kök halidir ve “vermek” anlamına gelir. Rojda, “güneşin doğuşu, gün batımı, gün doğumu” anlamına gelir.

Zilal kız ismi mi?

Zelal kızlara verilen bir isimdir. Anlamı “berrak, berrak, saf su ve şeffaf”dır.

Dilan Kürtçe ne demek?

Dilan ismi Kürtçe bir isimdir ve Kürtçeden dilimize çevrilmiştir. Dilan ismi düğün ve dans anlamına gelir. Ayrı ayrı düşünüldüğünde, dil “kalp” veya “kalpler” anlamına gelir ve “an” çoğul eki olarak kullanılır. Bu nedenle, Dilan ismi aynı zamanda kalpler veya kalpler anlamına da gelir.

Lavin ne demek?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından büyük bir popülerliğe sahiptir. Ayrıca anlamı bakımından da oldukça değerlidir.

Zilan hangi şehirde?

SUR AJANS – Van’ın Erciş ilçesine bağlı Zîlan Vadisi’nde 12 Temmuz 1930’da yaşanan katliamın üzerinden 94 yıl geçti. Uzun yıllardır 15 bini aşkın Kürdün katledilmesini araştıran tarihçi Sedat Ulugana, katliama ilişkin pek bilinmeyen fotoğraflarını paylaştı.

Zila ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: zila.

Zozan ne demek?

Yüksek plato anlamına gelir.

Zişan Kürt ismi mi?

Kolayca nefret hissetmezler. Zişan isminin kökeni nedir? Zişan ismi Arapça kökenli bir isimdir ve uzun yıllardır Türkçe’de karışık bir şekilde yorumlanmıştır. Zişan ismiyle hangi isimler uyumludur?27 Eylül 2023

Zişan kız mı erkek mi?

Oldukça ilgi çekici ve hoş bir telaffuza sahip olan Zişan, son zamanların en popüler ve unisex isimlerinden biridir. Yani hem erkek hem de kız çocukları için kullanılabilen yaygın bir isimdir.

Zişan ismini koymak caiz mi?

Zişan ismini koymak caiz midir? Aşağıda çocuğuma Zişan ismini koymamda bir sakınca var mıdır, çocuğuma Zişan ismini koymak uygun mudur, dinen caiz midir gibi sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. …Zişan ismini kullanmak dinen bir sakınca teşkil etmez, yani caizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir