Göktürk-1 görevini ne zaman tamamlayacak?
Göktürk-1 Eylül 2017’de tam olarak faaliyete geçecek. Uydu yörüngedeki yerine ulaştıktan sonra görev performans testleri, kapsamlı işlevsel testler ve yer tabanlı yeterlilik testleri gerçekleştirilecek. “Testlerin başarıyla tamamlanmasının ardından sistemin nihai kullanımı Eylül 2017’de planlanıyor” dedi.
Göktürk’ün Birinci görevi bitti mi?
Göktürk Kağanlığı 552-745 yılları arasında varlığını sürdürdü.
Göktürk-1 hala kullanılıyor mu?
Çalışmalar devam etmekle birlikte; Ülkemizin şu anda uzayda 8 adet aktif uydusu bulunmaktadır. Bunlardan 5 tanesi haberleşme (TÜRKSAT 3A, TÜRKSAT 4A, TÜRKSAT 4B, TÜRKSAT 5A, TÜRKSAT 5B) ve 3 tanesi de gözlem (GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ve RASAT) amaçlıdır.
Göktürk-1 şu an aktif mi?
Proje kapsamında TAI bünyesinde Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezi kuruldu. 5 Aralık 2016’da fırlatılan uydu aktif durumda.
Göktürk 3 ne zaman fırlatılacak?
2023Göktürk-3 / Çıkış tarihi
1 Göktürk Devleti ne zaman sona erdi?
Göktürkler, tarihte Türkler adıyla kurulan ilk devlettir. Hun İmparatorluğu’nun zayıflaması ve dağılmasının ardından, Türk kabileleri arasında üstünlük kurarak 552 yılında Göktürk devleti kuruldu. 745 yılında Uygurlar’ın İkinci Doğu Göktürk (Kutluk) Kağanlığı’nı yenmesiyle Göktürk devleti çöktü.
GÖKTÜRK-2 şu an aktif mi?
Milli Savunma Bakanlığı öncülüğünde, TÜBİTAK Başkanlığı, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ve TÜBİTAK UZAY adına geliştirilen uzaktan algılama uydusu GÖKTÜRK-2, 2012 yılında yörüngeye fırlatılmış olup, halen görevini sürdürmektedir.
571 yılında hangi Türk devleti vardı?
Arap toplumu göçebe (Bedeviler) ve yerleşik olmak üzere iki kısma ayrılmıştı. Hz. Muhammed 571 yılında Mekke’de doğdu. Bu dönemde Mısır, Suriye, Anadolu ve Doğu Avrupa’da Doğu Roma İmparatorluğu, İran’da Sasani İmparatorluğu ve Türklerin çoğunluğunun yaşadığı Orta Asya’da Kök Türk devleti bulunuyordu.
Göktürk-1 görevde mi?
Yakıtsız halde kütlesi yaklaşık bin 700 kilogram olan Göktürk-1, yüksek çözünürlüklü optik kamerasıyla güneşle eş zamanlı yörüngede görev yapıyor.
RASAT hala aktif mi?
Türk mühendis ve teknisyenlerinin uzay alanındaki başarısının en büyük göstergelerinden biri olan RASAT uydumuza, tasarım ömrü 3 yıl olmasına rağmen, tüm testler sırasında sağlık verisi toplanamaması ve faaliyetlerine devam edilememesi nedeniyle 11 yıl yörüngesinde görev yaparak artık veda ediyoruz.
Türkiye’nin kaç uydusu var 2024?
Uzay teknolojileri alanında çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye’nin uzayda 3 haberleşme uydusu, 3 gözlem uydusu olmak üzere toplam 6 aktif uydusu bulunuyor.
Göktürk-1 aktif mi pasif mi?
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye’nin aktif 7 uydusu bulunuyor. Bunlardan 4’ü haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A), 3’ü ise gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) amaçlı.
Aktif kaç uydumuz var?
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türksat 6A öncesinde Türkiye’de 5 haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A, Türksat 5B) ve 3 gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve İMECE) olmak üzere 8 aktif uydu bulunuyordu. Türksat 6A, filonun 9’uncu aktif uydusu oldu.
Göktürk-1. uydusunun görevi bitti mi?
GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydu Sistemi Geliştirme (GÖKTÜRK-Y) Projesi; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin GÖKTÜRK-1 uydu sistemi ile kazandığı yüksek çözünürlüklü uzaktan algılama (elektro-optik) yetenekleri, GÖKTÜRK-1 uydusunun görev ömrünün sona ermesinden sonra da devam ettirilecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmaya devam edilecektir.
Bilsat aktif mi?
2003 yılında fırlatılan BİLSAT uydusu, Ağustos 2006’da görevine son verdi. BİLSAT uydusunun iki pil hücresinin ömrünün dolması nedeniyle Ağustos 2006’da enerji depolayamaz hale gelen uydunun faaliyetlerine son verildi.
Göktürk II görevini tamamladı mı?
Dünya gözlem ve keşif uydusu GÖKTÜRK-2, yörüngedeki 10. görevini tamamladı. Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2, yörüngedeki 10. yılını tamamladı.
Göktürk-1. uydusu ne zaman fırlatıldı?
5 Aralık 2016Göktürk-1 / Çıkış tarihi
RASAT görevini tamamladı mı?
Türk mühendis ve teknisyenlerinin uzay alanındaki başarısının en büyük göstergelerinden biri olan RASAT uydumuza, tasarım ömrü 3 yıl olmasına rağmen, tüm testler sırasında sağlık verisi toplanamaması ve faaliyetlerine devam edilememesi nedeniyle 11 yıl yörüngesinde görev yaparak artık veda ediyoruz.
Göktürk’ün 1. görevi nedir?
Göktürk-1: 5 Aralık 2016’da Fransız Guyanası’ndan fırlatılan Göktürk-1, yüksek çözünürlüklü optik uzaktan algılama ve Dünya gözlem uydusudur. Sivil ve askeri istihbarat amaçları için dünyanın dört bir yanından görüntü alınmasını sağlar.