O’ç yazmak suç mu?
Ancak bu.c. Bu tür ifadeler ifade özgürlüğünün sınırlarını aşmakta ve belirli olayın özelliklerine bağlı olarak hakaret unsurları oluşturmaktadır. Yargıtay 16. Ceza Dairesi de aşağıdaki kararında bu ifadeyi hakaret olarak sınıflandırmıştır.
Amk hakaret sayılır mı?
Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.
Şerefsizlik yapıyorsun demek suç mu?
Madde 125 – (1) Bir kimsenin şeref, onur ve saygınlığına dokunabilecek nitelikte belirli bir fiil veya olguyu dile getiren veya sövmek suretiyle bir kimsenin şeref, onur ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
SG hakaret mi?
CD 06.02.2007 T. 2005/12433 E, 2006/1174 K.) Özetle, kaba, nezaketsiz veya düzeni bozucu nitelikteki her söz, tek başına bu nedenle hakaret suçunu oluşturmaz denilebilir.
OC yazmak küfür mü?
Eşek arısı hakaret midir? Yukarıda verdiğimiz kararda, pislik ifadesinin herkes tarafından anlaşılabilir olduğu ve hakaret olduğu tespit edilmiştir. Burada ulaştığımız sonuç, yorum veya gönderiyi kısaltmanın onu hakaret suçunu oluşturmasını engellemediğidir.
Nah demek hakaret mi?
“Hayır, yapabilirsin!” Bir el hareketi hakaret teşkil eder. 19. Ceza Dairesi T., 2019/29061 E. ve 2020/6332 K.
S git hakaret mi?
Bu maddeye göre, bir kişiye onur, şeref ve saygınlığını ihlal edecek şekilde saldırmak hakaret suçu teşkil eder. Hakaret suçunun var olması için söz konusu ifadenin kişinin onurunu ihlal etmesi gerekir. “Siktir git” ifadesi kaba bir ifadedir ve genellikle kişiyi küçümsemek veya aşağılamak için kullanılır.
Lan kelimesi hakaret mi?
“Damn keltoş, damn kel” ifadeleri kaba bir hitap şekli olup, muhatapların şeref, haysiyet ve saygınlığını zedelemediğinden hakaret suçu oluşturmaz. Yargıtay 18. Ceza Dairesi T., 2019/8409 E. ve 2020/246 K.
Aq yazmak suç mu?
Çünkü burada da fail, mağdurun onur ve haysiyetini ihlal etmeyi amaçlamaktadır. – “Aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturmaktadır. Ayrıca “bitch” ve “s*lak” gibi yıldız işaretiyle işaretlenmiş fontlar hakaret suçunu engellememektedir.
Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?
Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.
Öküz hakaret mi?
Yargıtay’a göre, ayı, çakal, koyun, köpek yavrusu, eşek, fare, canavar, köpek, katır, tazı, öküz, sığır, tay, kaplumbağa ve yılan kelimeleri hakaret oluştururken, akrep, aslan, baykuş, çekirge, dinozor, domuz, fil, horoz, maymun, tavuk, sinek, kuzu gibi kelimeler hakaret oluşturmuyor.
Cahil demek suç mu?
Kaba sözler ve sert eleştiriler, katılımcının onurunu, haysiyetini ve saygınlığını ihlal etmediği için hakaret teşkil etmez. Bu nedenle cahilce hakaret suçu değildir.
Defol git demek suç mu?
Yargıtay, “Sen benim muhatabım değilsin, git” ifadesini hakaret olarak kabul etti. Yargıtay’ın uygulamasına göre küfürler ve dini dilekler hakaret olarak kabul edilmiyor.
Zibidi hakaret mi?
Özet: Hakaret suçu oluşmaz, çünkü “Zibidi” kelimesi Türkçede “çok kısa ve dar giyinen kimse” anlamına gelmektedir.
Salak misin demek hakaret mi?
“Aptalca konuşma” ifadesi bir hakarettir. Birine aptal demek Yüksek Mahkeme uygulamasına göre bir hakarettir.
Sosyal medyada oç yazmak suç mu?
Sosyal medya hesaplarında bir kişinin onuruna zarar verecek yorumlar yapmak, paylaşımda bulunmak veya mesaj göndermek hakaret olarak değerlendirilir. Ceza, bu suçun basit ve nitelikli şekline göre değişir. Basit şekildeki ceza üç aydan iki yıla kadar hapistir.
Orta parmak göstermek suç mu?
Örneğin birine orta parmak göstermek hakaret suçunun doğmasına yol açabilir, çünkü bu hareketin çağrıştırdığı çağrışımlar açıkça kişilik haklarına saldırı olarak görülebilir.
Kısaltmalar küfür sayılıyor mu?
“Hırsız”, “rüşvetçi”, “kötü”, “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakaret suçunu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de hakaret oluşturur. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret oluşturur.
Kanı bozuk hakaret mi?
Yargıtay kararlarına göre “hakaret sayılmayan” sözler: 📌Kötü kanlı biri.