İçeriğe geç

Wewalk Kimin

WeWALK’ın kurucusu kimdir?

INTA (Uluslararası Marka Derneği) işbirliğiyle INTA Yıllık Toplantısı öncesinde düzenlediğimiz bu toplantıda, WeWALK’un başarı hikayesini kurucusu Kürşat Ceylan’dan dinlemek üzere ofisimizde bir araya geldik.

Akıllı bastonu kim icat etti?

Yerel girişim WeWalk tarafından geliştirilen ve TIME dergisi tarafından Yılın İcadı seçilen Akıllı Baston, görme engelli bireylerin daha güvenli ve kolay hareket edebilmesine yardımcı olmak amacıyla ülkemizde tasarlanıp geliştirildi.

Akıllı baston Projesi Nedir?

Akıllı Bastonun Çalışma Mantığı Projenin çalışma mantığı şu şekildedir; Ultrasonik sensör bir engel algıladığında buzzer çalacak ve titreşim motoru bastonu tutan kişinin elini titreştirecektir. Böylece görme engelli kişi yolda yürürken önündeki engeli algılayarak daha güvenli bir hayat yaşayabilir.

WeWALK akıllı baston nedir?

WeWALK Akıllı Baston özellikleri WeWALK; 3 özellik sunar: engel algılama, telefon entegrasyonu ve açık platform. WeWALK, teknolojiyi kullanarak görme engelli kişilerin bağımsız hareket deneyimini dönüştürmek için tasarlanmış akıllı bir yürüme bastonu ile karakterize edilir ve 59 ülkede kullanılır.

Kürşat Ceylan kimdir?

2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Lisans Programı’ndan mezun olan görme engelli Kürşat Ceylan, Vestel ile birlikte WeWalk projesini hayata geçiren ekibin lideri.

Baston nasıl kullanılır?

Baston Kullanımı Ayakta dururken bastonun üst kısmı avucunuza ulaşacak kadar yüksek olmalıdır. Bastonu tutarken dirsek hafifçe bükülebilir. Baston sağlam bacağın yanında tutulmalıdır. Yürürken baston ve sorunlu ayak aynı anda öne atılmalı ve yere değmelidir.

Baston hangi ülkenin?

Baston, yüzyıllardır görme engelli insanlar tarafından kullanılan bir araçtır; ancak bugün bildiğimiz ilk baston, 1921 yılında bir kazada görme yetisini kaybeden James Biggs adlı İngiliz bir fotoğrafçı tarafından geliştirilmiştir.

Baston kullanmak doğru mu?

Bir baston daha güvenli ve rahat bir şekilde yürümenize yardımcı olabilir – ancak yalnızca doğru uyum ve tekniğe sahipseniz. Kötü bir uyum veya kötü bir teknik yeni zorlanmalara ve düşme riskinin artmasına yol açabilir. Bir baston daha güvenli ve rahat bir şekilde yürümenize yardımcı olabilir – ancak yalnızca doğru uyum ve tekniğe sahipseniz. Kötü bir uyum veya kötü bir teknik yeni zorlanmalara ve düşme riskinin artmasına yol açabilir.

Beyaz bastonu kim buldu?

James Biggs tarafından 1931’de geliştirilen ve tanıtılan beyaz baston, görme engelli kişilerin güvenli ve bağımsız bir şekilde hareket etmesini sağlar. Ayrıca, takan kişinin görme engelli olduğunu belirten evrensel bir sembol olarak kabul edilir.

Türkiye’de kaç görme engelli okulu var?

GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL EĞİTİM HANGİ KURUMLARDA VERİYOR? Ülkemizde görme engelli çocukların eğitim görebileceği, Adana, Ankara (2), Çanakkale, Denizli, Erzurum, Gaziantep, İstanbul (2), İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya, Niğde, Tokat’ta 16 görme engelli okulu bulunmaktadır. ve Diyarbakır.

Görme engelliler hangi bastonu kullanır?

Görme engellilerin (tamamen kör, görme engelli) bağımsız hareket edebilmelerini sağlayan araca Beyaz Baston denir.

Envision glasses nedir?

Envision Glasses, görme engelliler ve kısmen görme engelliler için özel olarak tasarlanmış yapay zeka destekli akıllı gözlüklerdir. Size Türkçe ve 60’tan fazla yabancı dilde sesli asistan sunar.

WeWALK akıllı baston kim icat etti?

Bu soruyu kendilerine soran Türkiye’den üç girişimci, Zorlu Holding ve Vestel iş birliğiyle, görme engellilerin bağımsız hareketlerini artıran, navigasyon teknolojisinden yararlanan akıllı bir baston geliştirdi: WeWALK.

Baston alırken nelere dikkat edilmeli?

Bastonun sapı elinize uymalı ve uzun süreli kullanımda konfor sağlamalıdır. Kaymayan bir yüzey veya yumuşak malzeme bastonu tutarken güvenli bir his verir. Ergonomik tasarımlar kullanıcıların elinde ağrı veya rahatsızlık hissetmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Kırmızı beyaz baston nedir?

KIRMIZI ÇİZGİLİ BEYAZ BASTON Görme engelli bir kişi kırmızı ve beyaz bir baston taşıdığında, bu görme engelli kişinin aynı zamanda işitme engelli olduğunun bir göstergesidir. Birçok ülke, sağırlığın bir sembolü olarak beyaz bastona kırmızı çizgiler veya kurdeleler eklemeye başladı.

Baston nedir ne işe yarar?

Baston, yürürken destek olarak kullanılabilen, ahşap, metal veya diğer malzemelerden yapılmış uzun ve ince bir araçtır. Bir aksesuar olarak veya yaşlılık veya hastalık gibi nedenlerle kullanılır. Çoğunlukla erkekler tarafından kullanılan baston, kadınlar tarafından gerekli olmadıkça kullanılmaz.

Baston neden yapılır?

Alüminyum veya alüminyum alaşımlarından ya da cam yününden yapılan bastonlar olduğu gibi, fırında kurutulmuş sert ağaçlardan, yerden toplanan bir miktar kökten veya sağlam kamışlardan yapılan versiyonları da bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Eve Gelen Escort